Kayak polo is een (harde) contactsport waarbij je probeert om meer te scoren als de tegenstander (zoals in de meeste balsporten in teamverband, toch?). Tactiek en positiespel gaan hand in hand met de snelheid en kracht van elke speler individueel. De sport leent zich heel erg tot spectaculaire foto's omdat het er heel erg wild aan toe kan gaan (rondspattend water inclusief). Laatst zag ik zo een wedstrijdje en ik had toevallig mijn camera met telelens bij. Hierbij dan ook enkele van de actieshots die ik gemaakt heb.

In september 2016 ben ik drie weken naar Canada geweest. Ik startte in Vancouver en ging helemaal naar de rocky mountains om dan via alle nationale parken weer in Vancouver te eindigen. Als je een avonturier bent die houdt van mooie wandelingen, bergen en kamperen in het wild, dan is dit iets voor jou!

Drie weken is wel een beetje te kort voor de trip die wij deden. Normaal heb je meer tijd nodig zodat je op je gemak alles kan ontdekken want Canada is héél erg groot. Zeker als je van Europa komt, want dan zal je last hebben van een jet-lag waardoor je de eerste dagen niet zoveel waard bent (afhankelijk van persoon tot persoon uiteraard).

Een eekhoorn in stanley park

Dag 1 - 5: Vancouver

Vancouver werd, in de eerste dagen dat ik daar was, een van mijn favoriete steden. Heel erg levendige stad! De mensen zijn heel erg vriendelijk en alles is er heel erg relaxed. Toch voor zo een grote stad te zijn. Stadsmensen kunnen er zeker hun hartje ophalen en als je wat meer natuur wilt, dan sta je op een half uurtje in North Vancouver of Vancouver Island. Wanneer je door de stad heen kuiert, dan zie je overal in de verte de bergen om je heen. Dat was voor mij heel speciaal. Je kan de stad heel makkelijk ontdekken door gewoon een beetje rond te dwalen maar je kan zeker ook een gratis stadskaart verkrijgen. Altijd handig wanneer je verloren loopt!

Canada Place

Conclusie

Vancouver is SUPERVET. Veel cultuur en events en tegelijkertijd heel groen en relaxed. Negatieve puntjes? Wel, het is een jonge moderne stad dus veel ouder architectuur ga je er niet vinden en sommige plaatsen kunnen redelijk druk zijn. Het bier is ook redelijk prijzig, maar een Belg heeft nu eenmaal zijn pintje nodig van tijd tot tijd natuurlijk.

Een van de vele brouwerijen

Zeker te bezichtigen in Vancouver:

MEER FOTO'S  →

STORIES is een serie over mensen met een passie in hun leven. Muzikanten, schilders, sporters of zelfs gewoon een huisdier hebben waar je heel veel om geeft. Het kan allemaal. Heb jij een verhaal dat je wil vertellen? Contacteer ons gerust.

Hierbij het verhaal van Dorien en Frederik. Twee mensen die elkaar gevonden hebben dankzij hun passie. Kan het nog romantischer?

Frederik is al ruime tijd actief in de fitness wereld. Hij traint al 5 jaar intensief en zou het niet meer kunnen missen. Dorien is al 2 jaar gepassioneerd bezig met een gezonde levensstijl en nu 6 maand bezig met dit te combineren met fitness.

Dorien: "We hebben elkaar voor het eerst ontmoet in de gym. Achteraf voegden we elkaar toe op de social media van tegenwoordig en zijn we met elkaar aan de praat geraakt. Niet veel later sloeg de vonk over. We kwamen er snel achter dat we heel veel gemeen hadden. We hadden elkaar echt gevonden. Een maand later zijn we dan ook meteen gaan samenwonen."

Dorien en Frederik: "Samen kijken we enorm op naar de grote fitnesshelden. Aangezien we onze passie delen, is het makkelijk om dezelfde levensstijl en visie te volgen. We steunen en pushen elkaar wanneer het eens minder wanneer we trainen of wééral gezond moeten eten (lachen beide). Voeding is dan ook een belangrijk aspect in onze sport en omdat we dit delen is het makkelijker om ons te houden aan het strikte voedingsschema."

Meer foto's  →

STORIES is een serie over mensen met een passie in hun leven. Muzikanten, schilders, sporters of zelfs gewoon een huisdier hebben waar je heel veel om geeft. Het kan allemaal.

Dit is het verhaal van Maxime. Een drummer uit een klein stadje (Halle) in België. Maxime herinnert zich nog goed het moment dat hij zijn eerste drumstel kocht.

Maxime

Maxime: "Ongeveer tien jaar geleden kwam dat drumstel in huis. Tijdens de zomermaanden. Ik bleef maar drummen. Minstens acht uur per dag. Op een of andere manier voelde ik meteen een connectie ermee. Na vier maanden zat ik al in een band. We oefende in mijn moeder haar garage en wel... dat doen we vandaag de dag nog steeds. Ik ben haar heel dankbaar dat we dit mogen doen, want we maken al die tijd heel veel lawaai (lacht). Bedankt ma!"

Meer foto's  →

Wat is een crazy camp?

Een crazy camp is eenvoudig gezegd: "Crazy. Zot. Avontuurlijk". Een crazy camp is een manier van reizen waarbij je volledig jezelf kan zijn. Juist. Géén vooroordelen, géén afkeurende blikken. Dit allemaal omdat een crazy camp een belangrijke regel heeft, namelijk: "Iedereen is mooi!". Of in het Engels, sinds het internationaal is: "Everybody is beautiful!". Zolang je deze regel volgt, zal je in elke groep passen (ook buiten het crazy camp).

Deze reizen worden georganiseerd door mijn goede vriend (well, denk ik toch, sinds ik al een redelijk aantal reizen heb meegedaan) Klaas en alle informatie over deze reizen (zowel zomer, winter, lente, herfst) kan je hier vinden.

Als je klaar bent voor een te gek avontuur in de bergen en je wil een sociale, toffe en vooral open groep van mensen die van over heel de wereld komen, dan zou je zeker eens moeten meegaan!

Een ander uniek aspect of een crazy camp is dat je altijd in een afgelegen gebied zal zitten met een grote blokhut (of huis, afhankelijk van de reis) die je alleen deelt met de bergen en je reisgezelschap.

Crazy Snow Camp

Een crazy snow camp zal zich meestal hoog in de bergen bevinden met tonnen sneeuw om te skiën, snowboarden, te wandelen, iglo's te bouwen en zo veel meer. De laatste reis hadden we pech met de weergoden (niet genoeg sneeuw, waardoor alle skiliften gesloten waren). Dus in plaats van te skiën en te snowboarden hebben we enkele prachtige wandelingen gemaakt en uiteraard ook in de sneeuw die er nog was gespeeld. 

Ondanks dat er niet genoeg sneeuw was op de pistes hebben we toch heel veel plezier gehad. Uiteraard ideaal om eens te ontvluchten van het drukke stadsleven en even helemaal opladen in de natuur!

Meer foto's  →